Att skaffa egen häst

När man har ridit en längre tid, och kanske vill prova något nytt samt utvecklas mer kan det vara läge att skaffa en egen häst. Det kan vara klokt att fråga sin ridlärare om denne tycker att man är mogen att skaffa häst innan man gör sitt köp. Man måste dock vara beredd på att det tar tid och kostar en del pengar att ha häst. Det är nämligen inte bara hästköpet som ska göras.

Hitta rätt häst

Det är viktigt att hitta rätt häst, och man får inte stressa på hästköpet. Hästen ska vara frisk och lämplig för det man vill använda den till. Självklart ska hästen veterinärbesiktigas innan köpet, och man måste provrida den, gärna flera gånger, för att se så man kommer överens med den. Ta gärna med din ridlärare eller annan hästkunnig för att få råd på plats.

Vad kostar det att ha häst?

Redan innan man skaffar häst bör man gå igenom sin ekonomi för att se till så man har pengar nog. Foder, stallplats, hovslagare, försäkring och liknande ska betalas varje månad. Därtill tillkommer utrustning, träning, veterinär med mera. Det skadar inte att läsa artiklar om hästen och deras utgifter innan man beslutar sig.

Kategorier:

Etiketter:

Stängt för kommentarer