Är ridsport dyrt och farligt?

Ridsport är utan tvekan en av de sporter som vuxit mycket i popularitet under de senaste åren. Det har flera skäl. Bland annat letar många efter den fysiska aktiviteten, samt det umgänge med hästen och andra hästintresserade som ridningen ger. Men ridsporten har också några baksidor som vi kommer ta upp här.

Är ridsport farligt?

Många som inte håller på med hästsport ser bara att det finns en hög skaderisk i samband med hästar och ridning. Men det är inte riktigt sant. Det finns skaderisker i alla sporter, och inte bara i ridsport. Många gånger blir människor allvarligt skadade på grund av att de inte använder korrekt skyddsutrustning, eller så skräms hästen och ryttaren hamnar i vägen. Överlag är dock inte ridsport extra farligt och man bör som ryttare inte vara rädd för att rida.

Ridsport och kostnader

Ridsport är inte gratis att hålla på med, och kostnaderna hänger samman med att sporten i regel inte får lika många bidrag som till exempel hockey. Dessutom är hästar levande varelser som ska ha foder, veterinärvård och vila. Det kostar pengar att ha en ridskola igång, och inkomsterna måste komma från ridskoleeleverna. När det gäller utrustning finns den i flera prisklasser och man behöver inte köpa de dyraste varianterna om man inte vill.

Kategorier:

Etiketter:

Stängt för kommentarer