Att sköta den egna hästen

När den där egna hästen står inne i stallet är det viktigt att man vet hur den faktiskt ska skötas. Man kan såklart be om tips och läsa igenom böcker med mera men mycket tid kommer att gå åt till fysiskt arbete. Här tar vi upp en del av de saker som du behöver ombesörja när du ha en egen häst.

Utfodring

Hästen måste ha en korrekt utfodring för att må bra. Med ett felaktigt foder kommer hästen att bli sjuk, den kan inte prestera på topp och dessutom kommer den inte att se trygg ut. Vad hästen ska äta kan variera men det viktiga är ett bra grovfoder, och sedan lägger man till kraftfoder, mineraler med mera efter behov.

Skötsel

Hästen ska skötas. Man måste mocka, borsta hästen, kratsa hovar, visitera, putsa utrustning, städa stall och mycket mer. Det blir många timmar på en dag. Förutom det ska hästen också släppas in och ut i hagen, fodras med mera. Oavsett om du är trött efter en lång dag på arbetet eller i skolan ska hästen skötas.

Träning

Förutom ren skötsel ska hästen också tränas och sysselsättas. Det innefattar ridning, uteritter, longering och mycket mer. Har du den tid som krävs?

Kategorier:

Etiketter:

Stängt för kommentarer